קטלוג המוצרים להורדה

התקשרו : 054-7990062


מאמרי שוקולד


תהליך ייצור השוקולד – חלק 2

תחילתו של השוקולד המוכר

בכדי להכין שוקולד כהה משתמשים בליקר שוקולד, סוכר ומרכיבים נוספים, מערבבים אותם היטב עד שנוצרת תערובת אחידה.

בכדי להכין שוקולד חלב מערבבים חלב וסוכר ואז מוסיפים ליקר שוקולד. הקומבינציה המתוקה מעורבבת עד שהטעמים מתמזגים זה בזה.

ליטוש השוקולד

לאחר תהליך העירבוב, תערובת השוקולד עוברת תחת מכבש כבד שלוחץ את המרכיבים עד אשר התערובת הופכת לשכבה יבשה.

כעת מוסיפים חמאת קקאו לשכבה לה נזדקק בשלב הבא.

Conching – לישה לעידון טעמים

בתהליך זה מפתחים טעמים בכך ששמים את השוקולד בתהליך לישה, המכונה עוברת על מסת השוקולד קדימה ואחורה – התהליך הנ"ל לוקח בין מספר שעות ועד 7 ימים.

טימפרור- חשיבות הטמפרטורות

התערובת עוברת תהליך של חימום, קירור וחימום מחדש. באמצעות הטימפרור השוקולד מתגבש בדרך כזו שמשאירה אותו מבריק, גורמת לו להישבר בצליל פיצוח ולהינמס לאיטו בפה.

עיצוב בתבניות – שלב לפני אחרון

התערובת מועברת לתבניות ומתקררת בתאי קירור מיוחדים.

ghhjhjh