קטלוג המוצרים להורדה

התקשרו : 054-7990062


מאמרי שוקולד


תהליך ייצור השוקולד – חלק 1

תהליך ייצור השוקולד הינו תהליך מורכב ומדוייק הכולל מספר שלבים עיקרים, התהליך אמנם סבוך וממושך אבל רק הכנה קפדנית שכזו תוביל לתוצרת משובחת של שוקולד.
זו גם הסיבה ששוקולד טוב הוא לעיתים קרובות יקר מאיר, השימוש בחומרי הגלם המעולים והדיוק בשלבים השונים הם מרכיב עיקרי נוסף בהכנת השוקולד.

קליית פולי הקקאו:
לאחר שמנקים את פולי הקקאו, עוברים פולי הקקאו את התהליך הראשון – קלייתם.
ישנן שתי גישות עיקריות לקליית פולי הקקאו: קליית פול הקקאו לזמן קצר בחום גבוה – על ידי כך מופק טעם שוקולדי חזק שלרוב אינו מאפשר את עידון השוקולד ואף עשוי לגרום לטעם חרוך במקצת.
הגישה השנייה הינה קליית פול הקקאו לזמן ממושך בחום נמוך, על ידי כך ניתן ליצור שוקולדים מעודנים יותר בטעמם.

ניפוי קליפות פולי הקקאו:
לאחר תהליך הקלייה, מוכנסים פולי הקקאו למכונת ניפוי, אשר מסירה מעליהם את הקליפה החיצונית, ומשאירה פול קקאו קלוי ומקולף.

טחינה – הכנת ליקר קקאו
פולי הקקאו הקלופים עוברים תהליך של טחינה בנוזל סמיך הקרוי ליקר, ביסודו הליקר מורכב ממוצקי קקאו שקועים בחמאת קקאו.
על אף שמו ליקר השוקולד לא מכיל אלכוהול.

לחיצה – אבקת קקאו וחמאת קקאו
כעת יוצרים לחץ על ליקר השוקולד בשביל להפיק את חמאת הקקאו, נוצרת מסה מוצקה אשר נכתשת אל תוך אבקת הקקאו.
שאריות חמאת הקקאו נשמרות על מנת לעזור בהכנת השוקולד, כמויות נוספות של ליקר השוקולד ישמשו אף הן בהכנת השוקולד

תהליך יצירת השוקולד – חלק 2

דוכן שוקולד