קטלוג המוצרים להורדה

התקשרו : 054-7990062


מאמרי שוקולד


שוקולד – טוב או רע

בכל סדנת שוקולד שואלים אותי את השאלה הקבועה – האם לאכול שוקולד זה טוב או רע? האם זה בריא? משמין?

לכל דבר טוב בחיים (ושוקולד כמובן זה טוב) נלווים רגשי אשם או יסורי מצפון, תורמים לכך כמובן גם כל המחקרים שיוצאים חדשות לבקרים ומביאים בשורה חדשה ומבלבלת.

המחקרים האחרונים מראים כי אכילת שוקולד באופן קבוע עשויים להפחית את הסיכון של לחץ הן דם גבוה וסוכרת. לחץ דם גבוה וסוכרת הן גורמי הסיכון המובילים התקף לב, שבץ ומחלות לב. שוקולד מכיל פוליפנולים שהם נוגדי חמצון המסייעים לייצר תחמוצת החנקן. גידול של תחמוצת החנקן יכול לסייע בזרימת דם תקינה ובכך להוריד את לחץ הדם.

השוקולד הוא גם עשיר בנוגדי חמצון. נוגדי חמצון נמצאו כמקטינים את הסיכון למחלות לב, שבץ וסרטן.
ולא פחות חשוב מכך – הוכח כי שוקולד יכול לעזור לרפא מתח נפשי. צריכת גרם וחצי של שוקולד כהה במשך שבועיים מביא לירידת רמת מתח.

השתכנעתם לאכול שוקולד כמתכון לבריאות מנצחת – אני ממליץ לכם לקחת בחשבון את נושא המינון.
בסופו של דבר השוקולד אמור לסייע ולא להוות תפריט עיקרי שכן אז אתם יכולים למצוא את עצמכם עם בעיות השמנה או בעיות שינים.
אז אני לא ממליץ לרדת על טבל שוקולד שלמה בשגרת היום יום אבל אני בהחלט ממליץ לאכול קובייה או שנים של שוקולד מריר משובח.

9